آموزش ساخت مرهم لب

آموزش ساخت مرهم لب

آیا مرهم لب (lip balm) را زیاد استفاده می کنید؟ اگر اینگونه است می توانید با ساخت خانگی مرهم لب در هزینه های صرفه جویی کنید. از آن گذشته شما می توانید موادی که در ساخت مرهم لب استفاده می شود را بسته به نیاز خود انتخاب کنید.

شما می توانید مرهم لب را در داخل یخچال نگهداری کنید یا به دوستان و اعضای خانواده خود هدیه دهید.

ساخت مرهم لب با استفاده از وازلین

ساخت مرهم لب با استفاده از وازلین
ساخت مرهم لب با استفاده از وازلین

آموزش ساخت کرم پوست طبیعی

2 قاشق غذاخوری وازلین را داخل کاسه مقاوم در برابر حرارت بریزید

وازلین پایه مرهم (lip balm) لب شما را خواهد ساخت. سعی کنید از وازلین ساده و اصلی و بدون هرگونه طعمی (unflavored) استفاده کنید. با این کار می توانید بعدا رنگ و مواد دلخواه را به وازلین اضافه کنید.

وازلین را در مایکروویو ذوب کنید

وازلین را به مدت 30 ثانیه در مایکروویو حرارت دهید سپس به سرعت آن را هم بزنید و 30 ثانیه دیگر حرارت دهید. در فواصل 30 ثانیه این کار را ادامه دهید تا وازلین به طور کامل ذوب و مایع یک دستی حاصل شود. وازلین باید کاملا شفاف و یکدست باشد و هیچ گونه کلوخه ای داخل ان نباشد. در مجموع ممکن اس 3 الی 4 دقیقه زمان برای ذوب کردن وازلین نیاز باشد.

افزودن رنگ به مرهم لب رنگ

این مرحله کاملا اختیاری است. از فهرست زیر یک افزودنی را انتخاب و به پایه مرهم اضافه کنید:

  • رژ گونه خرد شده یا سایه چشم بجهت افزودن رنگ.
  • رنگ با گرید آرایشی بهداشتی یا پودر میکا را اضافه کنید.
  • مرهم لب به خوبی رنگ را به خود می گیرد.

یک چهارم قاشق چای خوری روغن نارگیل برای تغذیه اضافی در نظر بگیرید

اجباری در استفاده از روغن نارگیل نیست اما این ماده مواد مغذی زیادی را به مرهم می افزاید. همچنین طعم و عطر خوبی به مرهم لب می دهد.

افزودن عصاره ها، اسانس های روغنی یا پودرها

دوباره، اجباری در استفاده از این مواد نیست اما با این کار کیفیت مرهم لب شما بسیار افزایش می یابد. چند قطره اسانس روغنی یا عصاره اضافه کنید، نعنا فلفلی و نعنا انتخاب عالی است. از پودر قهوه نیز برای این کار می توانید استفاده کنید اما در نظر داشته باشید که قهوه رنگ مرهم لب را هم تغییر خواهد داد.

ریختن مرهم لب در ظرف های کوچک

یک جار پلاستیکی کوچک درب دار را برای این کمار انتخاب کنید.

صبر کنید تا مرهم سفت شود. ممکن است 1 تا 2 ساعت طول بکشد. به هر حال، اگر عجله دارید می توانید مرهم را در یخچال نگه دارید. طی حدود 15 دقیقه مرهم سفت خواهد شد!

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت مرهم درمان خانگی اگزما

ساخت مرهم لب با استفاده از موم زنبور عسل، انواع روغن و کره

استقاده از دابل بویلر

یک ماهیتا به را تا ارتفاع 2.5 الی 5 سانتی متر از آب پر کنید.  یک کاسه شیشه ای مقاوم در برابر حرارت را بر روی ماهیتابه بگذارید. اگر چنین کاسه ای را ندارید می توانید از جار شیشه ای استفاده کنید. فعلا زیر گاز را روشن نکنید!

سه و نیم قاشق غذاخوری از یک روغن حامل را در کاسه بریزید

یک روغن حامل روغنی مایع با گرید غذایی است. این روغن پایه مرهم شما را می سازد و علاوه بر مغذی بودن مرطوب کننده نیز هست. شما می توانید از یک نوع روغن حامل یا مخلوطی از چند روغن حامل استفاده کنید. بهترین روغن های حامل عبارتند از:

  • روغن نارگیل بو و مزه عالی دارد. این روغن در دمای اتاق جامد است اما به سرعت ذوب می شود.
  • روغن زیتون که به راحتی قابل تهیه است. حتی ممکن است هم اکنون آن را در منزل داشت باشید!
  • روغن آفتابگردان به التیاف پوست تخریب شده کمک می کند.
  • روغن بادام شیرین برای نرم کردن لب ها عالی عمل می کند.
  • روغن رز لب ها را نرم و آبرسانی می کند و بوی خوبی هم دارد.

نصف قاشق غذا خوری از یک روغن دیگر اضافه کنید

شما می توانید همان نوع روغن قبلی (نارگیل، زیتون و ..) را برای یک دستورالعمل ساده استفاده کنید.

شما می توانید از این فرصت استفاده کنید و روغن های غنی تر را به مرهم بیفزایید:

  • روغن هسته زردآلو برای پوست های بالغ و حساس عالی است.
  • روغن آواکادو خیلی غنی است و برای لب های خشک بسیار مرطوب کننده است.
  • روغن کرچک به مرهم لب درخشش می دهد.
  • روغن هسته کنف به نرم کردن لب ها کمک می کند.
  • روغن جوجوبا برای لب های ترک خورده بسیار نرم کننده و مغذی است.
  • روغن هسته انار یکی دیگر از روغن های مغذی است. این روغن به تغذیه لب ها کمک می کند.

افزودن یک قاشق غذاخوری موم زنبور عسل

از قرص های موم زنبور عسل یا موم تراشیده شده استفاده کنید چون راحت تر ذوب می شوند.

افزودن یک قاشق غذاخوری کره جامد

شما می توانید از هر نوع روغنی که در دمای اتاق جامد باشد استفاده کنید. شما می توانید آن را در بیرون قرار دهید این کار باعث می شود مرهم لب خامه ای تر شود. بهترین کره ها جهت استفاده در ساخت مرهم لب در ادامه ذکر شده اند:

  • کره انبه (Mango butter)
  • شیا باتر (Shea butter)
  • کره کاکائو (Cocoa butter) با مقدار اندکی روغن حامل. توجه کنید که این کره می توان خشک کننده باشد.
  • کره کوکوم (Kokum butter) همراه با اندکی روغن حامل

اجزای سازنده مرهم لب را ذوب کنید

زیر اجاق را روشن کنید و حرارت آن را در حد متوسط نگه دارید. منتظر بمانید تا حرارت آب بالا رود و اجزای سازنده ذوب شود.

کاسه را از ماهیتابه خارج کنید

آن را بر روی سطح مناسب بگذارید و اجزای سازنده را هم بزنید تا رنگ و بافت یک دست و یکنواختی بدست آید.

افزودن 5 الی 10 قطره اسانس روغنی

این مرحله دلبخواه است و می توانید آن را نادیده بگیرید اما اسانس روغنی به مرهم لب عطر و طعم خبی می دهد. تمامی اسانس هایس روغنی برای استفاده در مرهم لب مناسب نیستند. در ادامه موارد مناسب ذکر شده است:

  • وانیل شیرین و خوشمزه است
  • نعنا یا نعنا فلفلی خنک و نشاط آور است. شما می توانید تا 16 قطره از این اسانس استفاده کنید.
  • ماندارین، پرتقان شیرین یا نارنگی.
  • لیمو یا لیمو ترش
  • اسطوخودوس و رز عطر شگفت انگیری دارند اما ممکن است بعضی افراد طعم آن را دوست نداشته باشند.
  • میخک (1 الی 2 قطره)
  • کامفور یا روغن درخت چای (1 الی 2 قطره)

مرهم لب را داخل ظرف های کوچک بریزید

این ظروف را می توانید از فروشگا های آنلاین یا سوپرمارکت ها بخرید. به دنبال ظروفی با پهنای حدود 2.5 سانت بگردید

  • از تمیزی ظرف اطمینان حاصل کنید.
آموزش جامع ساخن مرهم لب
آموزش جامع ساخن مرهم لب

صبر کنید تا مرهم سفت شود. در حالت عادی ممکن است 1 الی 2 ساعت طول بکشد تا مرهم لب سفت شود. اگر عجله دارید می توانید آن را در یخچال قرار دهید حدود 10 الی 15 دقیقه طول خواهد کشید تا مرهم سفت شود.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت کرم سایه چشم

منبع:

How to Make Lip Balm

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 19 =