صابون فرایند داغ
در ادامه آموزش های صابونسازی و ساخت صابون گیاهی در خانه، که توسط آکادمی کسب و کار تک ایده تقدیم کاربران می شود، امروز یک دستورالعمل ساده ساخت صابون فرایند داغ را بررسی می کنیم.
در دنیای صابون سازی، چندین فرایند یا شیوه صابون سازی وجود دارد. روش ذوب و ریختن (melt and pour) یکی از این روش هاست که یک پایه صابون از پیش ساخته شده را استفاده می کند و پس از ذوب و افزودن رایحه ها، رنگ ها و دیگر افزودنی ها قالبگیری می شود.
روش فرایند سرد (cold process) یکی دیگر از روش هاست که قلیا و روغن های مذاب را مخلوط می کند و در این فرایند هیچگونه حرارت اضافی داده نمی شوند. فرایند صابونی شدن خودش گرما زاست و گرمای ایجاد شده طی 24 ساعت سبب سفت شدن و صابونی شدن صابون فرایند سرد می شود.
در فرایند داغ قلیا و روغن ها مخلوط می شود و سپس با کمک حرارت اضافی که اعمال می شود، فرایند صابونی شدن شروع می شود و اساسا در این روش صابون طبخ یا پخته می شود!
با صابون فرایند سرد، فرایند صابونی شدن 24 الی 36 ساعت زمان نیاز دارد تا تکمیل شود، اما با فرایند داغ، صابونی شدن در هنگام طبخ صابون تکمیل می شود. به نظر روش فرایند سرد کار اضافی نیاز دارد اما فواید زیادی برای فرایند داغ وجود دارد از جمله:
- چون رایحه و افزودنی هایی که اضافه می کنید پس از طبخ صابون اضافه می شود، آن ها در تماس با قلیا نخواهند بود. این می تواند تخریب اسانس های روغنی را کاهش دهد و می تواند تماس مواد گیاهی همچون گلبرگ ها و جوانه های اسطوخدودس که در تماس با قلیا سیاه مایل به قهوه ای می شوند را کاهش دهد.
- صابون زودتر قابل استفاده خواهد بود. فرایند داغ سبب می شود فرایند صابونی شدن سریعتر تکمیل شود و زمان استراحت مورد نیاز صابون ساخته شده به شدت کاهش یابد.
- صابون فرایند داغ، سفت تر از صابون فرایند سرد است.
صابون سازان قدیمی، صابونشان را در کتری های بزرگ بر روی یک آتش در فضای باز تولید می کردند. شما نیز می توانید از فرایند داغ در یک آون بهره ببرید. در این روش از یک خوراک پز (crock pot) برای پخت صابون استفاده می کنید.