فواید پیله ابریشم برای پوست

فواید پیله ابریشم برای پوست

پیله ابریشم از زمان های بسیار دور در محصولات مراقبت پوست (skincare) استفاده شده است و مستندات علمی فراوانی در رابطه با فواید پروتیین ابریشم برای پوست در مجلات علمی در دسترس است. در این پست فواید پیله ابریشم برای پوست بررسی شده است.

پوست به عنوان یک سد (barrier) نقش حیاتی در سلامت و ظاهر پوست شما دارد. پوست مانع فیزیکی در برابر ورود پاتوژن ها و عوامل مضر به درون بدن است.

پروتئین های ابریشم:

  • خطوط ریز پوست را کاهش می دهند.
  • پوست را صیقلی و نرم می کند.
  • استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشند.

  پروتئین ابریشم یک ترکیب معجزه آسا مرطوب کننده، ضد پیری و محافظت کننده از آلودگی است که درخشندگی و درخشندگی کلی  پوست شما را افزایش می دهد.

 ابریشم از کجا می آید؟

ابریشم یک فیبر پروتئینی طبیعی است که از لارو حشرات به دست می آید. رایج ترین ابریشم از پیله های لارو کرم ابریشم توت یا Bombyx mori به دست می آید. این کرم های ابریشم توت از برگ های درخت توت سفید تغذیه می کنند. برگ‌های توت سفید سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و باعث می‌شود ابریشم تولید شده توسط این کرم‌های ابریشم به طور طبیعی غنی از آنتی‌اکسیدان نیز باشد. از آنجایی که ابریشم یک فیبر پروتئینی است، از نظر شیمیایی بسیار شبیه پوست انسان است. این همان چیزی است که پروتئین پیله ابریشم را به یک ماده ایده آل برای استفاده در مراقبت از پوست تبدیل می کند.

پروتئین ابریشم چیست؟

پروتئین ابریشم یک پروتئین فیبری است که از تبدیل ابریشم از پیله کرم ابریشم تشکیل می شود. ساختار مولکولی آن شبیه به فیبرهای کلاژنی است که پوست ما را تشکیل می دهند.

پروتئین ابریشم:

  • به طور طبیعی به افزایش خاصیت ارتجاعی پوست کمک می کند.
  • عملکرد سلول های پوست را سرعت می بخشد.
  • از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند.
  • پوست را سفت و صاف می کند.

دو پروتئین خاص در ابریشم با فواید مراقبت از پوست وجود دارد:

  • سریسین (Sericin)
  • فیبروئین (Fibroin)

سریسین یک لایه محافظ روی پوست ایجاد می کند و به آبرسانی کمک می کند. فیبروئین به ترمیم سلول های پوست و متعادل کردن سطح رطوبت کمک می کند. بیایید نگاهی دقیق تر به هر یک بیندازیم.

سریسین ابریشم

سریسین لایه بیرونی پروتئین پیله ابریشم است که:

  • به اتصال رشته‌های ابریشم به هم و در یک پیله کمک می‌کند
  • به انعقاد و بهبود زخم ها کمک می کند 
  • خطر عفونت را کاهش می دهد.

سریسین پروتئین ابریشم است که بیشتر در محصولات مو یافت می شود. این به این دلیل است که پروتئین های ابریشم به پیشگیری و ترمیم آسیب مو کمک می کنند.

فیبروئین ابریشم

فیبروئین پروتئین درون ابریشم است. از آنجایی که فیبروئین در داخل است، مسئول ساختار ابریشم است. اکثر محصولات مراقبت از پوست از پروتئین فیبروئین به دلیل درصد بالای گلیسین و آلانین استفاده می کنند. این ترکیب اثرات شگفت انگیزی روی پوست دارد.

شکستن پروتئین ابریشم بیشتر فیبروئین دارای درصد بالایی از اسیدهای آمینه گلیسین و آلانین است. ترکیب این دو اسید خیلی راحت جذب پوست می شود و در صورت ترکیب فواید زیر را دارد.

فواید اسیدهای آمینه گلیسین و آلانین برای پوست:

  • ترمیم و بازسازی سلولی را تسریع می کند.
  • برای حفظ سطح آبرسانی پوست، از دست دادن آب پوستی را کاهش می دهد.
  • سطح کلاژن را افزایش می دهد.
  • منجر به پوست سفت تر و مزایای ضد پیری می شود.
  • لایه برداری بسیار ملایم است.
  • محافظ در برابر آسیب خورشید است.

بیایید بیشتر به این اسیدهای آمینه بپردازیم …

گلیسین پروتیین پیله ابریشم

ساده ترین شکل اسید آمینه ای است که بدن قادر به تولید آن از طریق رژیم غذایی است. پروتئینی تولید می کند که دارای غلظت بالایی از کلاژن است. به همین دلیل، گلیسین می تواند به ترمیم آسیب های پوستی و تسریع روند بهبود زخم کمک کند.

آلانین پروتیین پیله ابریشم

یکی دیگر از اسیدهای آمینه است که بدن شما نیز قادر به تولید آن از طریق رژیم غذایی است. آلانین یک اسید مغذی عالی برای پوست است که می تواند به سلول های اپیدرم نفوذ کند. این به پر کردن خطوط و چین و چروک ها کمک می کند تا ظاهری صاف و صاف تر داشته باشید.

دلایل استفاده از پروتئین ابریشم در مراقبت از پوست

اگر در حال حاضر از محصولات مراقبت از پوست فرموله شده با پروتئین ابریشم استفاده نمی کنید، این پنج دلیل ممکن است شما را متقاعد کند که شروع کنید.

پروتئین ابریشم شبیه کراتین انسانی است و به تولید پروتئین کراتین کمک می کند.

پروتئین ابریشم از 18 اسید آمینه تشکیل شده است. بیش از ده مورد از این اسیدهای آمینه مشابه اسیدهای آمینه موجود در پوست هستند.

هنگامی که عناصر مغذی ابریشم وارد بدن می شوند، به طور ارگانیک به سلول های پوست متصل شده و جذب می شوند. پروتئین ابریشم برای حفظ عملکرد طبیعی لایه سطحی پوست مفید است. این لایه بر روی خارجی ترین لایه اپیدرم از تحریک عوامل خارجی جلوگیری می کند و از تبخیر آب جلوگیری می کند و از پوست محافظت می کند.

پروتئین ابریشم می تواند محتوای آب پوست را حفظ کند و عملکرد فاکتور طبیعی تنظیم کننده رطوبت را دارد. به دلیل ساختار سیم پیچ مولکولی ابریشم، زنجیره پپتیدی شل و نامنظم است. این به انتقال آب در بدن به پوست کمک می کند.

ابریشم وظیفه جلوگیری از اشعه ماوراء بنفش را دارد. ابریشم از تشکیل ملانین اضافی در پوست جلوگیری می کند و از ایجاد لکه های تیره و کک و مک جلوگیری می کند.

مزایای بیشتر پروتئین پیله ابریشم

  • برای مراقبت از پوست با افزودن محصولات حاوی پروتئین ابریشم به روتین روزانه مراقبت از پوست می توان از مزایای زیر بهره مند شد.
  • متوجه سفت تر شدن پوست خواهید شد پروتئین ابریشم خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد و در نتیجه پوستی شاداب تر و جوان تر به نظر می رسد.
  • پوست شما شفاف خواهد شد.
  • پروتئین ابریشم با افزایش سوخت و ساز سلولی و بهبود گردش خون، پوست ملتهب و قرمز را آرام می کند. به همین دلیل، فیروئین رنگ پوست را یکنواخت می کند و از جوش ها جلوگیری می کند.
  • خطوط ریز و چین و چروک کمتری خواهید دید.
  • پروتئین ابریشم به حجیم شدن پوست کمک می کند و علائم پیری مانند خطوط ریز، پای کلاغ و چین و چروک را کاهش می دهد.
  • اسکارهای قدیمی آکنه محو خواهند شد. پروتئین ابریشم گردش خون را در بافت اسکار افزایش می دهد. این امر ظاهر آن یادآورهای باقی مانده از شکستگی های قبلی را کاهش می دهد.
  • آسیب های موجود در خورشید را ترمیم خواهید کرد. پوست آسیب دیده در برابر نور خورشید (به ویژه در اثر اشعه UVB) به سختی رطوبت خود را حفظ می کند و خاصیت ارتجاعی خود را کاهش می دهد و اغلب پیرتر از آنچه هست به نظر می رسد.
  • پروتئین ابریشم می تواند به ترمیم و معکوس کردن این آسیب کمک کند.

نام های متداول پروتئین ابریشم در مراقبت از پوست

موادی که از ابریشم به دست می‌آیند نام‌های مختلفی دارند.
پس چگونه می دانید چیست؟
و چگونه مناسب را انتخاب می کنید؟
پودر ابریشم، پپتیدهای ابریشم، پروتئین ابریشم و اسیدهای آمینه ابریشم همگی نام‌های رایج پروتئین‌های ابریشم مورد استفاده در مراقبت از پوست هستند. همه آنها حاوی همان 18 اسید آمینه هستند که از پیله کرم ابریشم منشاء می گیرند.

تفاوت ترکیبات مشتق شده از  پیله ابریشم کدامند؟

تفاوت در اندازه ذرات آنها نهفته است.
این بر حلالیت آب آنها تأثیر می گذارد.
همچنین بر قدرت نفوذ آنها به پوست و کوتیکول مو تأثیر می گذارد.
پروتئین های ابریشم که می توانند عمیق تر به پوست نفوذ کنند اغلب قوی تر هستند.

چه چیزی را باید در برچسب محصول حاوی پیله ابریشم جستجو کنید؟

برای استفاده حداکثری از پروتئین ابریشم در مراقبت از پوست خود، به دنبال موادی مانند آمینو ابریشم و هیدرولیز پروتئین ابریشم باشید. این دو شکل در نفوذ به لایه های مختلف پوست موثرترین هستند.
برای تولید این پروتئین ها، ابریشم خام باید تحت هیدرولیز قلیایی و آلکیل زدایی قرار گیرد. این منجر به اندازه ذرات کوچکتر برای جذب راحت تر می شود.
ابریشم هیدرولیز شده خاصیت ارتجاعی و صافی پوست را افزایش می دهد. هنگامی که در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود، پروتئین ابریشم هیدرولیز شده به سد آب پوست کمک می کند تا رطوبت را حفظ کند. همچنین درخشندگی درخشانی را فراهم می کند.

ابریشم و پایداری

  ابریشم یک ماده زیست تخریب پذیر و کمپوست پذیر است. ابریشم مشتق شده پایدار پس از اینکه کرم ابریشم پیله خود را می ریزد برداشت می شود. تأثیر کمی بر روی زمین، آب و هوا وجود دارد و ابریشم شامل استفاده از آفت کش ها نمی شود.
با تمام مزایای شگفت انگیزی که برای تقویت پوست دارد، جای تعجب نیست که پروتئین ابریشم به عنوان عنصر ابرقهرمان مراقبت از پوست شناخته شود. ابریشم با تاریخچه ای که به چین باستان بازمی گردد، همیشه یک ماده مورد توجه بوده است. زمانی که تنها یک ماده بسیار ارزشمند بود که فقط ثروتمندان می توانستند از پس آن برآیند، ابریشم اکنون به راحتی در دسترس ما است. محصولات مراقبت از پوست حاوی پروتئین ابریشم را امتحان کنید و امروز درخشش خود را به دست آورید.
منبع:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.