رونق کسب و کار زنبورداری در خوزستان!
امروز به سراغ زنبورداران خوزستان رفته ایم تا از وضعیت کسب وکار آن ها آگاه شویم.
صدایی شیرین از باغات خوزستان
آقای ایزدپرست یکی از 110 زنبوردار شهرستان شوشتر هستند.
آقای ایزد پرست 10 ساله به کسب و کار زنبورداری می پردازند و کار خود را با 3 کندوی زنبور عسل آغاز کرده اند.
در حال حاضر این زنبوردار شوشتری 200 کندوی زنبور عسل دارند.
انواع روش های تولید عسل
آقای ایزدپرست در مورد شیوه های گوناگون زنبورداری اینگونه توضیح می دهند:
برای پرورش زنبور عسل و تولید عسل شیوه استفاده از شکر و شیوه ارگانیک (بدون استفاده از شکر) وجود دارد.
او توضیح می دهد که با شیوه ارگانیک زنبورداری را ادامه می دهند.
زنبورستان هایی که این روزها شاهد ثمره و تلاش زنبورداران سخت کوش است.
نوبت به عسل گیری که می رسد پولک زنی اولین مرحله است.
دلیل پولک زنی خروج آسان عسل از شانه ها زمانی که در دستگاه قرار می گیرند است.
هر چند زنبورداری کار پر مشقتی است اما به ثمر نشستن محصولش کام زنبورداران را شیرین می کند.
میانگین برداشت امسال از هر کندو متوسط 10 کیلو گرم بوده است.
پرورش ملکه زنبور عسل و محصولات جانبی در کنار تولید عسل با کیفیت از برنامه ای رونق بیشتر صنعت زنبورداری استان است.
بجز عسل، گل گرده، ژل رویال و موم نیز برداشت می کنند.
انواع عسل کنار، اکالیپتوس، گون و شبدر از جمله عسل های تولیدی در استان خوزستان به شمار می رود.
سالانه بیش از 900 تن عسل در خوزستان تولید می شود و انتظار می رود در آینده ای نزدیک 20 درصد بر ظرفیت تولید عسل استان افزوده شود.
بیشتر بخوانید: کارآفرینی با پرورش زنبور عسل
گردآوری و تدوین: آکادمی کسب و کار تک ایده